Gå til sideindhold

Hvad er Ishøj Ungdom?

 

Fritidsundervisning er ungdomsskolens læringsrum i fritiden. Her er undervisning og læring lyststyret og ikke pensumstyret. Det er et alment, alsidigt og dannende tilbud, der har det fine formål at motivere og udvikle Ishøjs ungdom fagligt, kulturelt og socialt med afsæt i ungdomsskolen dannelsesperspektiv. Hver uge er det muligt at forbedre sine skills og blive klogere på netop det, der optager en – sammen med andre der brænder for det samme.

 

Online er et supplement til vores fritidsundervisning. I samarbejde med ungdomsskoler fra hele landet tilbyder vi små eksklusive læringsfællesskaber, her mødes unge på tværs af Danmark online.

 

Workshops er en kortere og mere intens version af vores ugentlige hold. Her tilbydes forløb, som kan passes ind i en travl hverdag – med mulighed for at få stillet lidt mere af sin nysgerrighed og blive en del af et fagligt fællesskab.

 

Unges medborgerskab - Vi styrker og dyrker den demokratiske selvtillid blandt unge og sætter fokus på demokratisk ret og pligt. I praksis betyder det, at unge har stor indflydelse på indhold og form på Ishøj Ungdom, og at vi fungerer som rugekasse, øvebane og laboratorium for, at man som ung tager sit medborgerskab alvorligt og tager aktivt del i vores demokratiske samfund.

 

Ungerådet er supporteret af Ishøj Ungdomsskole. Vi samarbejder med Ungerådet om at aktivere flere unge til at bidrage til sammenhængskraften og den politiske deltagelse i kommunen.

 

Vi har med partnerskabet YOUTH GOT IT startet en bevægelse, der skaber kulturelle, politiske og sociale aktiviteter med og af unge –  afsættet er unges deltagelse og medborgerskab.

 

Klubben tilbyder fællesskaber for, med og til Ishøjs unge. I Klubben sætter vi - sammen med de unge - retning for, hvad der giver mening at bruge sin fritid på. I Klubben tilbydes både små og store fællesskaber, hvor der er plads til at udfolde sig og skabe et sjovt fritidsliv.

 

Ishøj Ungdom - Motorcenter rummer både værkstedsaktiviteter og mulighed for at træne og køre løb i cross og gokart. Ishøj Ungdom deltager i løbsserier både på amatør og professionelt plan, men har også fritidstilbud for nybegyndere der er nysgerrige på fart og motor. I Motorcentret er der også plads til store og små fællesskaber.

 

Ishøj Ungdom - Gamingcenter er et ungdomsskoletilbud, der indeholder computer- og spilaktiviteter. Det er i Gamingcenteret, at vi tilbyder E-sport og har et afsæt for udvikling af aktiviteter og samarbejdsaftaler omkring E-sport i Ishøj kommune.

 

DSI - I samarbejde med folkeskolerne tilbyder vi et forløb til unge, der har brug for et midlertidigt sceneskift i deres skolehverdag. Her er den unge fortsat forankret i sin hjemskole, og der arbejdes med såvel det sociale, det faglige og det personlige perspektiv. Der arbejdes sammen med de unge hele vejen rundt om deres livssituation med den agenda at komme tilbage til sin hjemskole og fortsætte skolegangen.

 

Åben Skole - Vi tilbyder forløb ind i skolernes hverdag, med en alsidig faglig bredde. Dette kan supplere skolernes muligheder for at skabe læring på alternative måder. Men her kan også fås en intro til noget af alt det, som ungdomsskolen kan tilbyde – og som unge kan få mere af i fritiden, hvis de er blevet nysgerrige på at lære mere og blive en del af et forpligtende fællesskab.

 

Valgfag - Ungdomsskolen tilbyder både 1. og 2. valgfag i samarbejde med skolerne. En mulighed for at møde unge fra andre skoler med samme interesse og lyst til at fordybe sig.

Skole og Uddannelse - Vi laver håndholdte forløb for unge på kanten af skolen og uddannelsessystemet, hvor vi i høj grad kredser om det relationelle, og hjælper unge med at målsætte og finde nye veje til et succesfuldt ungdomsliv. Vi tilbyder blandt andet forløb for de unge, der har brug for et løft for at blive klar til sin videre skole og uddannelse.

 

Makerspace er vores fælles teknologi- og multiværksted, som vi ejer sammen med folkeskolerne. Her arbejdes der blandt andet med engineering, robotter, design, merch og produktion – vi arbejder med talentudvikling og opfinder og kvalificerer ideer, som tager form og får funktion i makerspace.

 

Natur- og Friluftsliv er vores grønne satsning. Vi vil være med til at give flere unge mulighed for at gøre brug af den skønne natur, der omgiver Ishøj – både til vands og til lands.

 

Udegående Indsats er målrettet de unge på gaden og i alle Ishøjs kvarterer. Vi arbejder med aktiviteter, samtaler og sociale fællesskaber, der hvor de unge opholder sig.

 

SPOTLIVE - hver måned har vi et event, hvor vi inviterer eksperter, kendisser, rollemodeller og relevante personligheder, der sætter spot på et særligt område, med relevans for unge i Ishøj. Konceptet er, at det skal være i øjenhøjde, så der er en ung vært og altid indlagt en Q&A – så man kan få svar på de spørgsmål, man brænder for at stille.

 

Ishøj Ungdom & Partnerskaberne - Vi gør det sammen med andre: ARKEN, FILMBYEN, HELHEDSPLANEN, KULTURIUM, SKOLERNE, VESTEGNENS POLITI, BEREDSKAB 4K OG KULTURMETROPOLEN er blot nogle af vores eksterne samarbejdspartnere, med hvem vi udvikler og tilbyder unikke oplevelser og muligheder for unge i Ishøj. Et professionelt filmmiljø på Station Next, Brand- og Politikadet med Beredskab 4K, CykelVærested i Helhedsplanen, Ung Kunst sammen med ARKEN samt RÅ festival og Urban Grrls med Kulturmetropolen er blot nogle af de projekter vi er involveret i.

 

 Senest opdateret 25.10.2023 09:39 af DANDI

Apricore logo